Sony-topman noemt hackaanvaal ‘kwaadaardig’

Kazuo+Hirai

Sony-topman Kazuo Hirai heeft voor het eerst gesproken over de grote hack van de filmtak van het bedrijf. Hirai noemde de cyberaanval, waarbij de film ’The Interview’ uit veel bioscopen gehouden werd, ’boosaardig en kwaadaardig’.

Hirai bedankten voor de steun aan het bedrijf. Ook sprak hij zijn waardering uit over bioscoopgangers die The Interview, waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un op de hak wordt genomen, alsnog in de bioscoop hebben gezien.

Volgens Hirai vertonen 580 onafhankelijk bioscopen in de VS ’The Interview’, en is de film ook online te zien. Grote bioscoopketens zagen van de film af, nadat hackers met aanslagen dreigden. Inmiddels heeft de film al $15 miljoen in het laatje gebracht.

”Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging zijn belangrijke levensaders voor Sony en voor onze entertainment activiteiten” zei Hirai in Las Vegas tijdens de Consumer Electronics Show. Het was voor het eerst dat hij zich uitliet over de hackaanval, waarbij gigabytes aan data werden gestolen. Hiermee kwamen honderden mails van Sony-topmensen op straat te liggen.

De Amerikaanse president Barack Obama sloeg terug door nieuwe sancties tegen Noord-Korea aan te kondigen. Amerikanen mogen geen zaken meer doen met tien nieuwe Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen en drie bedrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *