Sf-serie Missie Aarde krijgt eigen emoticons

file_484645

De komische sf-serie Missie Aarde is het eerste Nederlandse tv-programma dat eigen emoticons krijgt. Vanaf woensdag zijn verschillende tekentjes te downloaden.

De komische sf-serie Missie Aarde is het allereerste Nederlandse televisieprogramma dat zijn eigen emoticons krijgt.

Via de site van de VPRO zijn vanaf woensdag voor elk van de hoofdpersonages een aantal verschillende tekentjes te downloaden waarmee op sociale media als Twitter of Facebook nog gemakkelijker over de serie gepraat kan worden. Dat heeft regisseur Tim Kamps bekendgemaakt. Hij durft niet te zeggen of in het buitenland al eerder zo’n initiatief is gelanceerd.

De serie, die vanaf vrijdag zes weken lang te zien is, speelt zich af in 2063. Door het smelten van de poolkap en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd. Zeven Nederlandse astronauten reizen met hun ruimteschip de Tasman door het heelal met maar één doel: het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, voordat de aarde daadwerkelijk onder zee verdwijnt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Kim van Kooten, Alex Klaasen, Raymond Thiry, Wart Kamps, Lykele Muus, Leo Alkemade en Fabian Jansen. Bijrollen zijn er voor onder anderen Pierre Bokma en Beppie Melissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *