Oceanische bonden steunen Sepp Blatter

media_xll_2695921

De omstreden FIFA-voorzitter Joseph Blatter kan in de strijd om een nieuwe ambtstermijn rekenen op de steun van Oceanië. De elf leden van de overkoepelende Oceanische voetbalbond OFC hebben de Zwitser vandaag steun beloofd bij de verkiezing op 29 mei in Zürich.

 

Blatter heeft inmiddels twee tegenkandidaten: de Fransman Jérôme Champagne en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, die gisteren zijn kandidatuur bekendmaakte.

Bij de bijeenkomst van de OFC, vandaag in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, werd voorzitter David Chung herkozen voor vier jaar. De bestuurder uit Papoea-Nieuw-Guinea staat sinds 2011 aan het hoofd van de organisatie en had geen tegenkandidaten. Chung is uit hoofde van die functie ook vicevoorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *